Supra Club Finland -foorumin ohjeet ja säännöt

Aloittaja Baz, 21 lokakuu, 2011, 08:47:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Baz

Supra Club Finland -foorumin ohjeet ja säännöt:

 • Käytä hakua
 • Mieti mille alueelle asiasi kuuluu
 • Keksi aiheellesi järkevä ja aihetta kuvaava otsikko
 • Vastaa viestiketjuun järkevästi ja pysy aiheessa
 • Kirjoita aiheesta ja käytä hyvää kieltä
 • Lue viestisi ennen lähettämistä
 • Käyttäydy
 • Osto ja myynti -ilmoituksille on oma alueensa ja ne poistetaan muualta
 • Väärinkäytöksistä voidaan evätä foorumin käyttöoikeus

 • Käytä hakua
  Monta asiaa on jo käsitelty useampaankin kertaan eikä monikaan jaksa vastata samaan aiheeseen jatkuvasti. Käyttämällä hakua voit löytää kysymykseesi vastauksen nopeasti. Käyttämällä hakua ja mahdollisesti sopivaa olemassa olevaa aihetta kysymyksesi esittämiseen saat luultavasti asiallisen vastauksen kysymykseesi nopeasti.

 • Aihealue ja aiheen otsikko
  Mieti mille alueelle asiasi kuuluu. Huomioi alueille määritellyt otsikot ja pyri myös sijoittamaan viestisi oikeaan aiheeseen. Jos et ole varma tai se menee kaikesta huolimatta väärään paikkaan, siirtää ylläpito aiheen tai viestin tarpeen mukaan. Aiheen ja aihealueen miettimiseen kannattaa kuitenkin uhrata hetki.

  Osto ja myynti -ilmoituksille on oma alue. Ilmoituksien levittämisestä muihin keskusteluihin seuraa viestin poisto ilman selityksiä.

  Keksi aiheellesi järkevä ja aihetta kuvaava otsikko. Esimerkkejä huonosta otsikosta:
  "Apua!"
  "Apua kaivataan kiireesti!!"
  "Kuka tietää?"
  "Neuvoa tarvitaan..."

  Muista myös, että foorumilla käsiteltävistä automalleista löytyy useampi eri sukupolvi. Esimerkiksi Celica-mallista on 36 vuoden aikana tehty seitsemän eri sukupolvea.

 • Vastaa järkevästi
  Vastaa toisten viesteihin vain, jos sinulla on jotain sanottavaa. Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä kerro sitä meille, vaan esimerkiksi Suomi24-foorumeilla. Jos et vastaa viimeiseen postiin, käytä Lainaa-komentoa, niin muutkin ymmärtävät mihin vastaat. Älä kuitenkaan lainaa koko viestiä, vaan poista epäoleellinen teksti lainauksesta. Kuvat tulee poistaa lainauksista.

 • Kirjoita aiheesta
  Vältä ns. offtopicceja eli aiheen vierestä kirjoittamista. Jos aiheessa keskustellaan moottorin ahtamisesta, niin harvaa lukijaa kiinnostaa aiheessa kuulumisien vaihto tai känniseikkailusi. Jos haluat näistä kertoa, voit käyttää siihen Offtopic-aluetta.

 • Kirjoita suomea
  Kun kirjoitat, niin yritä kirjoittaa suomea. ei kukaan jaxa lukea teinixiä tai muuten vaan ilman yhtään välimerkkiä tai isoa kirjainta kirjoitettua juttua mikä näyttää yhteen pötköön kirjoitettuna lähinnä lääkärien käyttämältä näkötestiltä JA JOS CAPS LOCKISI ON JUMITTUNUT POHJAAN NIIN ÄLÄ HUUDA MEILLE VAAN OSTA UUSI NÄPPÄIMISTÖ. Myöskään usean huutomerkin tai kysymysmerkin käyttö ei tee asiastasi muiden silmissä yhtään tärkeämpää, vaan luultavasti juuri toisinpäin!!!!!??????????

  Hymiöiden ja kuvien liittäminen viesteihin on sallittua, mutta muistathan pysyä kohtuudessa. Rivikaupalla samaa hymiötä ei pelkästään näytä tyhmältä, vaan hidastaa sivun latautumista myös muille käyttäjille.

 • Lue viestisi
  Kirjoitus- ja kielioppivirheitä tulee aina, mutta välillä viestien sisältö jää mysteeriksi, kun useat kirjaimet ovat vaihtaneet paikkaa. Lukemalla varmistat myös, että viestisi sisällössä on järkeä. Vastauksen saaminenkin on todennäköisempää, jos muut ymmärtävät kysymyksesi. Voit lukea viestisi ennen lähettämistä Esikatselulla, tai lähetyksen jälkeen luettuasi voit Muokata viestiäsi. Korjauksia siis ei tarvitse, eikä pidä, tehdä uudella postilla.

 • Käyttäydy
  Yritä käyttäytyä, kuten sivistyneet ihmiset. Henkilökohtaiset vittuilut voit hoitaa kätevästi yksityisviestillä tai sähköpostilla. Ne eivät kiinnosta muita. Myös muiden ärsyttämisen, loukkaamisen tai muulla tavoin eripuran lietsomisen voi jättää väliin. Internet ei mitenkään kumoa yksilön vastuuta tekemisistään.

  Älä välitä häiriköistä. Finninaamaista teinipoikaa ei riso mikään muu niin paljoa kuin hänen postiensa huomiotta jättäminen. Vastaamalla häiriköintiin häiriköit itsekin ja vain yllytät aloittajaa jatkamaan.

 • Ohjeita foorumin käyttöön
  Foorumin yläpalkista löytyy Ohje-valikko, josta löydät apua foorumin käyttöön.

Huom!

Ylläpidolla on oikeus ja velvollisuus puuttua foorumilla esiintyvään häiriköintiin, loukkaaviin tai asiattomiin viesteihin sekä muuhun tarpeelliseksi katsomaansa. Ylläpidon joutuessa puuttumaan tällaiseen toimintaan foorumilla pyrimme hoitamaan tilanteet ensin kyseisen tahon kanssa esim. yksityisviestein. Tämän tyyppinen ystävällinen toiminta edellyttää yhteistyötä. Mikäli em. keinolla ei muutosta tapahdu on ylläpito velvoitettu estämään kahdeksi viikoksi käyttäjän kirjoitusoikeuden foorumille. Jos käyttäjä jatkaa ei toivottua käytöstä, on ylläpidolla mahdollisuus langettaa pidempiaikainen kirjoitusoikeuden eväys.

Vaikka foorumi onkin moderoitu ja selviin väärinkäytöksiin puututaan tarpeen mukaan, ei ylläpito voi ottaa vastuuta jokaisen yksittäisen käyttäjän viestien sisällöstä, vaan viestin kirjoittaja on aina lähtökohtaisesti itse vastuussa julkaisemastaan tekstistä ja muusta materiaalista.
Nyt kyllä näyttää siltä ettei hyvältä näytä...